Selecteer een pagina

medisch

De humanitaire crisis in Jemen blijft de ergste in de wereld. Genadeloos vreet de onverzadigde oorlog het landschap kaal. Een deel van de bevolking lijdt voortdurend honger, is ziek en extreem kwetsbaar. Naar schatting hebben 18 miljoen mensen geen veilige toegang tot medische zorg. Slechts 50% van de ziekenhuizen is volledig operationeel.

Gedoneerd € 34,000

Doel is € 50,000

Over deze humanitaire crisis

De humanitaire crisis in Jemen blijft de ergste in de wereld. Genadeloos vreet de onverzadigde oorlog het landschap kaal. Een deel van de bevolking lijdt voortdurend honger, is ziek en extreem kwetsbaar. Naar schatting hebben 18 miljoen mensen geen veilige toegang tot medische zorg. Slechts 50% van de ziekenhuizen is volledig operationeel.

Het afgelopen anderhalf jaar stond het land op de rand van hongersnood. De helft van de bevolking heeft een tekort aan voedsel. Dat zijn 16 miljoen mensen waarvan de meesten geen middel van bestaan hebben.

De groep die hard wordt getroffen zijn de kinderen. In het bijzonder de allerkleinsten. Daarom heeft het terugdringen en voorkomen van acute ondervoeding bij kinderen tot en met vijf jaar de hoogste prioriteit. Hiervoor is een gezamenlijke aanpak van cruciaal belang.

Onze collega’s bij ADRA Jemen zijn al meer dan twee decennia lang actief in het land. Ze hebben waardevolle veldexpertise opgedaan en partnerschappen opgebouwd met lokale en nationale overheden en hulporganisaties. ADRA Jemen heeft gezondheids- onderwijs- en voedselprogramma’s opgezet en uitgevoerd. Daarnaast zijn ze dankzij hun waardevolle contacten in staat afgelegen en moeilijk toegankelijke gebieden te bereiken.